Porovnání kvalitativních ukazatelů u sklízecích mlátiček s různou konstrukcí mlátících ústrojí - Mrazík, Václav (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá porovnáváním sklízecích mlátiček a jejich konstrukcí mláticího ústrojí. V práci je uvedeno rozdělení sklízecích mlátiček a detailně popsán tangenciální, axiální a hybridní systém výmlatu, kde následně proběhlo měření těchto systémů přímo v terénu. Následně jsou uvedeny získané hodnoty a dané podmínky, které při měření probíhaly. Dále je obsaženo vyhodnocení jednotlivých stanovišť a porovnání kvalitativních ukazatelů, který mají vliv na výkonnost, kvalitu a spotřebu PHM. Závěrem je zhodnocení jednotlivých systémů výmlatu, odpovědění na tázané otázky z metodiky práce a uvedení tohoto výzkumu v prospěšnou praxi.
Comparison of qualitative indicators for combine harvesters with different construction of threshing devices
Keywords: sklízecí mlátička; mláticí ústrojí; tangenciální systém; axiální systém; hybridní systém; sklizeň; ztráty; výkonnost; combine harvester; threshing device; tangential system; axial system; hybrid system; harvest; losses; performance