Potrava, růst, poměr pohlaví a hloubková distribuce okouna říčního (Perca fluviatilis L.) v nově vytvořených jezerech v Podkrušnohoří - Vejřík, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Potrava, růst, poměr pohlaví a hloubková distribuce okouna říčního (Perca fluviatilis L.) byly studovány na jezerech Milada, Most a Barbora. Tato jezera jsou uměle vytvořené vodní plochy po těžbě hnědého uhlí. Poměr pohlaví a hloubková distribuce okounů byly dále porovnány s daty z údolních nádrží Vír a Římov. Ryby určené pro tento výzkum byly odloveny za pomoci tenatních sítí. Analýza věku okounů byla provedena čtením otolitů. Potrava, růst a hloubková distribuce byly analyzovány se zřetelem na velikost a pohlaví ryb.
Food, growth, sex ratio and depth distribution of perch (Perca fluviatilis L.) in newly created lakes in Podkrušnohoří
Keywords: poměr pohlaví; Jezero Milada; Jezero Most; otolity; populace; růstová křivka; sex ratio; Milada Lake; Most Lake; statoconia; population; growth curve