Pulzní zdroj s vysokým výkonem v pulzu pracující v rozsahu nízkých frekvencí pro buzení plazmatu - Kučera, Václav (Jihočeská univerzita, 2015)
Předložená práce se zabývá problematikou vysokovýkonných pulzních zdrojů pro buzení plazmatu. Hlavním cílem práce je vývoj a stavba vysokovýkonného pulzního zdroje pro buzení plazmových výbojů s vysokým stupněm ionizace. Konstruovaný spínací zdrojvyužívá polovodičových prvků, především pak tranzistorů IGBT v paralelním zapojení. Výkonový spínací zdroj je schopen provozu v maximálními proudovými hodnotami 200 A / - 1000 V při frekvencích v řádu 100 Hz. Součástí bakalářské práce je teoretický úvod do problematiky, návrhy zapojení a jeho popis zahrnující výrobu. Funkčnost zdroje byla ověřena v reálném experimentu a výsledky jsou přiloženy.
Pulsed high power supply operating at low frequencies range for plasma generation