Interaktivní výuka vybraných témat z algebry na SOU s využitím matematických programů - rovnice, finanční matematika - Kocum, Václav (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce obsahuje dvě základní témata při vzdělávání studentů na středních odborných učilištích (dále jen SOU). Prvním tématem jsou rovnice, které tvoří základní stavební kámen studia matematiky a jejichž chápání je tedy nutnou podmínkou k úspěšnému zvládnutí studia. Druhým tématem je finanční matematika, které žákům poskytuje základní znalosti z této oblasti a vymezuje zásadní pojmy. Úspěšný absolvent SOU je tedy seznámen s pojmy, které bude potkávat každý další den.
Interactive teaching selected topics in algebra at secondary vocation school using mathematical programs - equations, financial mathematics
Keywords: interaktivní výuka; motivace; pracovní listy; výuková pomůcka; střední odborné učiliště; Interactive teaching; motivation; worksheets; teaching tool; secondary vocation school