Dítě v prostředí dysfunkční rodiny - Janouchová, Jana (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce je rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část se v první kapitole zaobírá funkcemi rodiny a jejich poruchami s ohledem na dítě. Ve druhé kapitole je popsána dysfunkční rodina. Třetí část ukazuje nevhodná působení takových rodin na vývoj osobnosti dítěte a jeho primární socializaci. Cílem praktické části je prostřednictvím případových studií ukázat příklady možných dopadů psychické deprivace v dětství prožité ve vlastní rodině na rodičovskou a partnerskou roli v dospělosti.
A child in a dysfunctional family environment
Keywords: funkce rodiny; dysfunkční rodina; syndrom CAN; následky citové deprivace; family function; dysfunctional family; CAN syndrome; consequences of emotional deprivation