Sociálně - charitativní dílo spjaté s rodným domem J.N.Neumanna - Pfeffrová, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá sociálně charitativní činností v rodném domě Jana Nepomuka Neumanna, mapuje tuto činnost v období od 1686 do 1975. Popisuje sociální a charitativní činnost v tomto domě, kterou vykonávala Kongregace Milosrdných sester sv. Karla Boromejského. Popisuje život a sociální činnost Jana Nepomuka Neumanna zejména v Americe. Tato práce také přibližuje vzhled města Prachatice v požadovaném období a přibližuje samotnou Kongregaci Milosrdných sester sv. Karla Boromejského, společně Vojtěchou Hasmandovou, nejvýznamnější řeholnicí této Kongregace v Prachaticích. Dále popisuje sociální činnost od roku 1975 do současnosti, kdy byl v rodném domě domov důchodců a po roce 2005 hospic.
Social - charity work connected with the birthplace of J.N.Neumann
Keywords: Jan Nepomuk Neumann; Prachatice; Kongregace milosrdných sester sv. Karla Boromejského; dívčí škola; sirotčinec; zaopatřovací ústav; domov důchodců; hospic.; Jan Nepomuk Neumann; Prachatice; the Congregation of the Sisters of Mercy of St. Charles Borromeo; girls school; an orphanage; a provident institution; nursing home; hospice