Geografické aspekty bezpečnostních rizik ve městě na příkladu Českých Budějovic - Mládková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se z geografického hlediska zabývá bezpečnostními aspekty a riziky ve městě České Budějovice. Problematika bezpečnosti je řešena z pohlednu dopravy, kriminality a životního prostředí. V těchto dílčích oblastech jsou stanoveny a klasifikovány aspekty, které zvyšují nebo snižují bezpečnost a rizika s nimi spojená. Takto zpracovaná data jsou přenesena do prostředí geografického informačního systému, z nichž následně vzniká soubor map, vystihující jednoduše a srozumitelně bezpečnostní rizika na území města České Budějovice. Výsledná mapa zobrazuje zonaci města dle jednotlivých oblastí (ne)bezpečí.
Geographical Aspects of City Safety Risks on the Example of České Budějovice
Keywords: Bezpečnost; riziko; GIS; dopravní nehoda; kriminalita; životní prostředí; České Budějovice.; Safety; risk; GIS; traffic accident; criminality; environment; České Budějovice.