Faktory ovlivňující ceny bytů - Kellerová, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této bakalářské práce je analýzou cen vyhodnotit faktory, které významně ovlivňují tržní hodnotu a vyhláškovou cenu bytů. Literární rešerše obsahuje základní pojmy a metody oceňování bytů. Ve vlastní práci jsem se zaměřila na analýzu trhu v segmentu. Srovnávala jsem faktory, které určuje vyhláška, s faktory, které určují cenu obvyklou. Mezi nejvýznamnější faktory patří lokalita, velikost a dispozice, vlastnictví, stav a vybavení bytu, stav a konstrukční materiály domu a další.
Factors influenced prices of flats
Keywords: analýza trhu; oceňování; byt; cena obvyklá; market analysis; evaluation; apartment; customary price