Spolupráce s biologickou rodinou dítěte umístěného v dětském domově. - Kůsová, Hana (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou spolupráce biologických rodičů dětí, které jsou umístěné do dětského domova Sázava. Teoretická část je věnována systému náhradní rodinné péče s důrazem na umístění dítěte do ústavní výchovy a jak probíhá výchova v dětském domově. Tato část je doplněna tématem sanace rodiny. Cílem práce je přiblížit tuto spolupráci, její možné formy a možnosti, ale také z jakého nejčastějšího důvodu děti končí v dětském domově Sázava. K naplnění výzkumných cílů jsem použila případové studie a analýzu dokumentů.
Cooperation with the biological family whose child is taken to the children´s home.
Keywords: Ústavní výchova; biologická rodina; dětský domov; spolupráce; sanace rodiny; Institutional upbringing; biological family; children´s home; cooperation; family redevelopment