Monitorování účasti mládeže v dětských domovech ve sportu a pohybové aktivitě - Kudrlička, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce monitoruje účast mládeže v dětských domovech ve sportu a v pohybové aktivitě. Do výzkumu bylo zapojeno celkem 50 dětí z pěti vybraných dětských domovů v Jihočeském kraji, z toho 33 chlapců a 17 dívek. Při šetření byl dětmi vyplněn anonymně registrovaný dotazník Compass II, kterým byla zjištěna účast dětí ve sportech a preferované volnočasové aktivity. Probandi dále podstoupili měření somatických dat jako je výška, hmotnost, BMI a pomocí kaliperu jim byl naměřen podkožní tuk. Testování motorické zdatnosti každého jedince proběhlo v souladu s manuálem Unifit-testu (6 : 60): skok daleký z místa, leh-sed, opakované shyby, vytrvalostní člunkový běh. Výsledky měření jsou uvedeny v tabulkách a grafech této práce.
The Monitoring of Youth participation in children's homes in sport and physical activity
Keywords: Compass II; dětský domov; mládež; motorické testování; obezita; pohyb; pohybová aktivita; pohybová výkonnost; Unifit-test; ústavní výchova; životní styl; Compass II; orphanage; youth; motor skills testing; obesity; movement; physical activity; physical endurance; Unifit-test; institutional care; life style