Výběr optimální varianty financování bydlení/refinancování hypotéky - Pilsová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem bakalářské práce je pomocí metod vícekriteriálního rozhodování vybrat optimální variantu financování hypotečního úvěru po ukončení předchozí fixace. V praktické části je představena modelová situace konkrétního klienta, která vychází z mé osobní zkušenosti. Byl vybrán soubor hodnotících kriterií a jeho preferencí. Pro určení vah těchto kriterií i výběr optimální varianty jsou vybrány Saatyho metody včetně metody AHP, přičemž dojde k porovnání dvou způsobů postupu této metody. Soubor variant zahrnuje hypoteční úvěry stávající i konkurenční banky, úvěry ze stavebního spoření, kombinaci hypotečního úvěru a investičního produktu a offsetový úvěr.
Selection of optimal variant for house financing/mortgage refinancing
Keywords: hypoteční úvěr; stavební spoření; offsetový hypoteční úvěr; metody vícekriteriálního rozhodování; kriteria; Saatyho metody; metoda analytického hiearchického procesu; AHP; mortgage; building savings loan; offset mortgage loan; methods of multi-dimensional decision making; MDMA; criteria; Saatys method; Analytical hiearchy process method; AHP