Ukazatele snášky a výkrmnosti ve šlechtitelském chovu hus - Kulhan, Petr (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce bylo vypracovat literární rešerši k užitkovým znakům hus a analyzovat základní ukazatele vybraných ukazatelů snášky a výkrmnosti ve šlechtitelském chovu hus. V práci jsou popsány užitkové vlastnosti hus (snáška, masná užitkovost, peří) a faktory, které je ovlivňují (technika a technologie chovu, výživa a krmení). Pozornost byla věnována i veterinárnímu sledování a péči v chovu hus. Jsou v ní zmíněny i podmínky pro uznání šlechtitelského chovu, včetně účelu a jejich poslání.
Indicators of the egg yield and of the fattening in the geese breeding
Keywords: husy; snáška; výkrmnost; masná produkce; šlechtitelský chov; plemenitba; geese; egg yield; fattening performance; meat production; selection breeding; breeding