Možnosti zlepšení produktivity vybraných procesů podniku prostřednictvím zavedení metod štíhlé výroby - Švejda, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce je zaměřena na zhodnocení efektivity metod štíhlé výroby, které jsou využívané ve výrobním podniku. Zhodnocení efektivity využitých štíhlých nástrojů je provedeno na základě analýzy procesu řízení zásob ve společnosti, která má tyto metody implementovány. Práce je rozdělena dvou základních částí. První se zabývá literárním přehledem na téma historie štíhlé výroby, využívané metody a nástroje štíhlé výroby a srovnání přístupů různých autorů k jejímu hodnocení. Druhá část diplomové práce obsahuje metodiku a popis podniku a štíhlých metod, které využívá. Následně prezentuje vlastní analýzu a její vyhodnocení, návrh zlepšení a vlastní názor na zjištěné výsledky . Závěr poté shrnuje výsledky práce.
The possibilities of improving the process productivity by implementing lean manufacturing methods
Keywords: Štíhlá výroba; řízení zásob; hodnocení efektivity; výrobní nivelizace; logistika; Lean manufacturing; inventory management; efficiency assessment; manufacturing nivelisation; logistics