Vliv vodních ploch na návrh nového uspořádání pozemků - Jarošová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2011)
Ve své práci jsem se zabývala vlivem vodních ploch na návrh nového uspořádání pozemků na katastrálním území Žár u Nových Hradů. Na území se nachází 6 rybníků a 2 umělé vodní nádrže. Na základě map pozemkového katastru, katastru nemovitostí a mapy projektu komplexní pozemkové úpravy jsem porovnala změny výměr rybníků a nádrží s přilehlými pozemky a jejich uspořádání. Na studovaném území jsem zjistila podstatnou změnu pouze u Havnerova rybníku, u kterého došlo ke změně uspořádání.
Influence of water areas on the proposal of a new land arrangement
Keywords: vodní plocha; pozemkové úpravy; uspořádání pozemku; rybník; water area; land consolidation; land arrangement; pond