Rozvoj osobnosti dítěte dramatickou činností - Kretová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce analyzuje činnost divadelního souboru ve Staré Říši. Činnost souboru je hodnocena z pohledu dětí a jejich rodičů. Diplomová práce obsahuje základní údaje o kulturním prostředí mikroregionu a dále teoretické poznatky z dramatické výchovy.
The development of child´s personality through dramatic education