Strategie podniku - Rek, Martin (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem bakalářské práce bylo posouzení strategie podniku a návrhy na její případné změny. V dotčeném podniku byly analyzovány dvě divize, divize A a divize B. Analýza obou divizí byla provedena v letech 2005 až 2007. Na jejím základě byly stanoveny určité předpoklady budoucího vývoje. Tyto předpoklady byly ovlivněny faktory jak z vnějšího, tak i z vnitřního prostředí podniku. Byly stanoveny tři varianty budoucího vývoje, a to varianty realistická, pesimistická popřípadě i kritická. Společným cílem těchto variant bylo dosažení zisku v divizích A i B nebo alespoň dosažení takového stavu, kdy realizované tržby jednotlivé divize jsou schopny pokrýt celkové náklady této divize.
Corporate strategy
Keywords: Strategie podniku; finanční analýza; analýza bodu zvratu; návrhy variant vývoje v budoucím období.; Corporate strategy; financial analysis; break even analysis; suggestions of the alternatives of the future development of the company.