Hodnocení vybraných PR kampaní - Streitová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce vycházela z pěti realizovaných kampaní během roku 2014 ve společnosti E.ON Energie, a.s., z nichž tři byly v rovině imageové a dvě produktové. Pro samotné hodnocení PR komunikace vybraných kampaní byla využita metoda AVE (advertising equivalent value) založená na ocenění velikosti mediálního prostoru, který byl v rámci PR komunikace využit ze strany oslovených médií. Metoda AVE mimo jiné umožňuje také vyčíslení ušetřených nákladů oproti standardní placené inzerci. Dále byly stanoveny čtyři dílčí cíle, a to určení podílu jednotlivých kampaní na výsledném hodnocení zjištěném metodou AVE, vyjádření četnosti PR komunikace během roku 2014, stanovení přibližných nákladů vynaložených na PR komunikaci a obecné zhodnocení PR komunikace ve společnosti E.ON. Závěrem bylo provedeno obecné zhodnocení fungování procesu PR komunikace ve společnosti E.ON Czech
Evaluation of selected PR campaigns
Keywords: public relations; PR komunikace; media relations; metoda AVE; public relations; PR communications; media relations; AVE method (advertising equivalent value)