Řízení zásob v prodejně - Šnokhausová, Romana (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce je zaměřena na řízení zásob v konkrétní maloobchodní prodejně. Hlavním cílem práce bylo stanovení optimálního objemu a sortimentního složení zásob v prodejně. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretickou a aplikační. První část se zaměřila na řízení zásob v podnikatelských jednotkách. Aplikační část se věnovala charakteristice vybrané prodejny. Následně bylo zvoleno pět konkrétních produktů z vybraných sortimentních kategorií - masné výrobky, mléčné výrobky, těstoviny a nápoje. Na těchto vybraných produktech byla následně provedena optimalizace za pomoci analýzy těchto zvolených položek, ekonomického objednacího množství a přímé výrobkové rentability.
Stock Management in the Store
Keywords: Supermarket; zákazník; ABC analýza; ekonomické objednací množství; přímá výrobková rentabilita.; Supermarket; customer; ABC analysis; Economic Order Quantity; Direct Product Profilitability.