Analýza studentských účtů - Šimková, Simona (Jihočeská univerzita, 2018)
Hlavním cílem diplomové práce bylo zanalyzovat studentské bankovní účty nabízené vybranými bankovními institucemi na území České republiky. Tato analýza a následné hodnocení bylo založené na prostudování nabízených produktů a také dotazníkovém šetření, které zjišťovalo zájem o studentský bankovní účet, spokojenost, využívání bankovních služeb a dalších produktů. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá problematikou bankovnictví, popisuje vybrané studentské bankovní účty. V praktické části je srovnání vybraných účtů, vyhodnocení dotazníku a hodnocení stanovených hypotéz. Diplomová práce by mohla pomoci potenciálním klientům bank s výběrem studentského bankovního účtu. Není ovšem možné jednoznačně doporučit jeden produkt.
Analysis of student accounts
Keywords: studentský účet; banka; student; bankovní produkty; student bank account; bank; student; bank products