Hodnocení a měření výkonnosti podniku - Študlar, Jakub (Jihočeská univerzita, 2021)
Předmět bakalářské práce "Hodnocení a měření výkonnosti podniku" je zaměřený na hodnocení a měření finanční výkonnosti ve vybrané společnosti Jihostroj a.s. Za hlavní cíl se pokládá zhodnocení ekonomické výkonnosti zvoleného podniku a provedení komparace s konkurenčními podniky. Na základě zjištěných výsledků se navrhnou doporučení, která by napomohla k zlepšení výkonnosti sledovaného podniku. Stěžejní informace pro finanční analýzu jsou převzaty z rozvahy a výkazu zisku a ztráty za období 2013 až 2019. Z oficiálně získaných dat se vypočtou ukazatele a souhrnné indexy, díky kterým dojde ke zjištění výkonnostního stavu podniku a možnému srovnání s vybranými konkurenčními podniky.
Evaluation and Measurement of a Company Performance
Keywords: Výkonnost; finanční analýza; ukazatele; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; Financial analysis; financial performance; financial statements; indicators