Německý Český Krumlov jako téma výletu středoškolské třídy - Fišerová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2020)
Prakticky zaměřená bakalářská práce pojedná výlet se zaměřením na německý jazyk studentů střední školy z Vimperka do Českého Krumlova. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se zaměří na vybraná témata spjatá s historickým soužitím českého a německy mluvícího obyvatelstva Českého Krumlova. Praktická část navrhne výukový projekt výletu, ve kterém studenti budou organizovat výlet, zjišťovat dosavadní povědomí o tématu výletu, dopravní spojení, ceny jízdného, informace o pamětihodnostech spjatých s německy mluvícími osobnostmi a historií v Českém Krumlově vč. otevíracích časů a cen vstupného, a plánovat časový harmonogram.
German Krummau as a topic of a high school class trip
Keywords: Český Krumlov; Vimperk; střední škola; německá historie; cestování; výlet; památky.; Czech Krumlov; Vimperk; High school; history of German; travel; trip; monuments.