Reporterové markery GFP a GUS v transgenozi rostlin - Hrabáková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním cílem této bakalářské práce bylo srovnání dvou často používaných reportérových genů gfp a gus, jejich struktury, použití a metod zobrazování jejich aktivity. Experimentální část bakalářské práce byla založena na transformaci tabáku kmeny Agrobacterium tumefaciens.
GFP and GUS reporters in plant trangenesis
Keywords: GFP; GUS; reportérové geny; Agrobacterium tumefaciens; GFP; GUS; reporter genes; Agrobacterium tumefaciens