Kritická místa přípravy učitelů anglického jazyka z pohledu studenta na pedagogické praxi - Lisová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato diplomová práce, která je součástí týmového projektu GAJU, se zabývá kritickými místy přípravy učitelů anglického jazyka z pohledu studenta na pedagogické praxi. Jejím cílem je odhalit místa přípravy, ve kterých se studenti anglického jazyka cítí nejslabší, či v nich přímo selhávají. Práce je formálně rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část popisuje význam pedagogické praxe v jazykovém vzdělávání. Dále se snaží podat ucelený přehled znalostí a kvalit, kterých by měl každý učitel anglického jazyka dosáhnout. Představuje také strukturu přípravy budoucích učitelů anglického jazyka na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity. Kvalitativní výzkum, popsaný v praktické části, se snaží odhalit kritická místa přípravy z pohledu studenta na pedagogické praxi. Dále zjišťuje, jaké jsou silné a slabé stránky této praktické zkušenosti.
Critical Issues in English language teacher education from the point of view of student at teaching practice