Ekonomické aspekty stárnutí obyvatelstva ve vybraném podniku - Vlasáková, Anna (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce je zaměřena na představení pojmů demografie, inovace a Průmysl 4.0, které vytvářejí teoretický základ pro praktickou část. Cílem diplomové práce je posoudit ekonomické dopady demografického přechodu stárnutí České republiky ve vybraném podniku. Pro celistvé pochopení praktické části jsou řešeny dílčí faktory, které ovlivňovaly podniková rozhodnutí s apelem na personální, investiční, inovační a ekonomickou činnost politiky podniku. Veškeré získané informace následně umožní navrhnout opatření pro zlepšení budoucího uvažování podniku.
Economic aspects of population aging in a selected company
Keywords: demografie České republiky; věková struktura; inovace; Průmyslu 4.0; stárnutí populace; demography of the Czech Republic; age structure; innovation; Industry 4.0; population aging