Porovnání senážních linek s řezačkami Claas a John Deere - Vája, Petr (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce se bude zabývat porovnáním linek pro sklizeň píce na senáž, ve dvou zemědělských podnicích se stejným výrobním zaměřením a shodnou metodu sklizně. Hlavní porovnání bude spočívat ve výkonnosti, spotřebě pohonných hmot a finančních nákladů jednotlivých pracovních operací. Všechny náklady budou přepočteny na 1 tunu hmoty. Z výsledného produktu budou odebrány vzorky a proveden následný rozbor složek.
Comparison haylage lines with Claas and John Deere forage harvesters
Keywords: píce; spotřeba; náklady; porost; hmota; řezanka; sklizeň; forage; consumption; costs; stand; mass; forage; harvest