Školička v mateřském centru - varianta péče o předškolní děti - Loukotová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce bylo vytvořit ucelený pohled na konkrétní školičku. Teoretická část popisuje možnosti předškolní péče. Mapuje možnosti péče o předškolní děti. Popisuje také legislativní rámec školičky jakožto možné alternativy mateřské školy. Práce se soustřeďuje se i na přiblížení vývojové psychologie předškolního dítěte. Praktická část poskytuje pohled zúčastněných na konkrétní školičku neboť respondenty byli rodiče využívající právě Knoflíkovou školičku pro své děti.
Nursery school in mother center - one of the options of preschool
Keywords: školička; mateřská centra; péče o předškolní dítě; předškolní péče; Kulturní a mateřské centrum Knoflík; preschool; maternity centres; care for a preschool child; preschool care; Cultural and maternity centres Knoflík