Obecná škola v Dačicích v letech 1890-1953 - Habrová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá popisem života žáků na Obecné škole v Dačicích v letech 1890-1953. Jednotlivé kapitoly se zabývají historií města Dačice, kapitoly obsahují také údaje o žácích, jejich výuce, výročí, oslavy a vzpomínky a také například činnost žáků ve prospěch státu za války. Práce se také zaměřuje na politické a jiné významné události, které se v daných letech odehrály, a zda a jak se projevily ve škole. Práce především analyzuje dochované prameny kroniky.
Primary school in Dačice in the years 1890-1953
Keywords: výuka; žáci; učitelé; historie města; mimoškolní aktivity; obecná škola; politické události; výročí; oslavy; vzpomínky; education; pupils; teachers; The history of the Down; after school activities; primary school; political events; jubilee; celebration; memories