Sezonalita a biotopové preference střevlíka Carabus hungaricus v NPR Pouzdřanská step - Kolby - Pokluda, Pavel (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce přináší výsledky mark-recapture studie populace střevlíka Carabus hungaricus v NPR Pouzdřanská step - Kolby. Poskytuje podrobný popis sezonality a biotopových preferencí tohoto ohroženého druhu střevlíka.
Seasonality and habitat preferences of the ground beetle Carabus hungaricus in the Pouzdřanská step - Kolby Natural Reserve