Mýtus a umění ve strukturální antropologii Clauda Lévi-Strausse - Horáková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce se bude zabývat dílem Clauda Lévi-Strausse, významné osobnosti francouzského strukturalismu. Zaměří se na jeho aplikaci strukturalismu na oblast antropologie, zejména na strukturální analýzu mýtu a umění. Cílem této práce bude ukázat příspěvek Clauda Lévi-Strausse ke strukturálnímu zkoumání kulturních fenoménů a případně k teorii estetiky.
Myth and Art in the Structural Anthropology of Claude Lévi-Strauss
Keywords: Strukturalismus; antropologie; mýtus; umění.; Structuralism; antropology; myth; art.