Průřezová témata a školní vzdělávací programy - Nohová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce se zabývá reformou, která v současné době probíhá v českém školství. V teoretické části jsou charakterizovány základní související pojmy jako je rámcový vzdělávací program, školní vzdělávací program, reforma, transformace, pilotní škola. Dále jsou definována průřezová témata, je podrobně popsán jejich obsah a možnosti jejich zařazení do výuky. Jsou zde nastíněny způsoby konkrétní práce s průřezovými tématy ve výuce českého jazyka a občanské výchovy. V praktické části je porovnávána práce s průřezovými tématy na třech základních školách. Toto srovnání je doplněno informacemi z dotazníků pro učitele těchto škol.
The sectional subjects and school educational programmes