Průmysl jižních Čech - geografické přístupy výzkumu jeho vývoje a současného charakteru - Vaniš, Milan (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem bakalářské práce je zmapovat a popsat aktuální průmyslovou výrobu na území Jihočeského kraje. Základním ukazatelem použitým pro hodnocení průmyslu v okresech a celém kraji je počet zaměstnanců, výše základního kapitálu a podílové vlastnictví domácího a zahraničního kapitálu v jednotlivých průmyslových subjektech odvětví zpracovatelského průmyslu. V práci je zahrnuta základní problematika a hodnocení průmyslové výroby obecně, nechybí ani celková charakteristika historického vývoje průmyslu. Sledované byly následující ukazatele hodnocení průmyslu: právní forma, vlastnická struktura (především podle českých, německých a rakouských vlastníků), odvětvová struktura, velikostní struktura a prostorová diferenciace průmyslové výroby. Celá práce je doplněna tabulkami, grafy a mapami.
Industry of the South Bohemia Geographical approach of research of its development and current patterns
Keywords: průmyslová výroba; Jihočeský kraj; počet zaměstnanců; odvětvová struktura; prostorová diferenciace průmyslu; industrial production; South Bohemian Region; number of employees in industry; sectoral structure of industry; spatial differentiation of industry