Hodnocení žáků při výuce českého jazyka a literatury na 2. stupni základní školy - Ženíšková, Klára (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem práce bude zjištění používaných a preferovaných metod a forem hodnocení učiteli českého jazyka a literatury na 2. stupni ZŠ. V teoretické části práce bude charakterizováno školní hodnocení, typy, formy a metody hodnocení v souvislosti s možnostmi jejich využití v rámci hodnocení při výuce českého jazyka na druhém stupni základní školy. V empirické části práce bude provedena případová studie zaměřená na zkoumání toho, jakým způsobem učitelé druhého stupně základní školy hodnotí žáky při výuce českého jazyka a s jakými problémy se při hodnocení setkávají. Bude využita metoda dotazníku pro žáky, metoda pozorování vyučovacího procesu a provedeny rozhovory s učiteli.
The Assessment in Czech Language and Literature in the Second Stage of Basic Education
Keywords: školní hodnocení; metody hodnocení; formy hodnocení; problémy hodnocení; motivace; sebehodnocení; school rating; methods of rating; forms of rating; problems of rating; motivation; self-rating