Generace a optimalizace účinnosti druhé harmonické ultrakrátkých pulsů - Vidlák, Karel (Jihočeská univerzita, 2012)
Vstoupí-li krátký laserový puls o vysoké světelné intenzitě do nelineárního prostředí, mohou vznikat různé jevy. Tyto jevy nazýváme nelineární optické jevy. V této práci jsem se zabýval generací druhé harmonické jako jednoho z nelineárních optických jevů, která vzniká průchodem ultrakrátkého laserového pulsu nelineárním krystalem a optimalizací její účinností.
Generation and optimization of efficiency second harmonic ultrashort pulses
Keywords: Druhá harmonická; SHG; Second harmonic; SHG