Veřejná správa Československa 1918 až 1989 - Vlažná, Denisa (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá historií veřejné správy na území Československa mezi lety 1918 a 1989. Jejím cílem je deskripce jednotlivých období ve vývoji veřejné správy a jejich vzájemná komparace. V návaznosti na historické okolnosti je práce rozdělena na následující části: první Československá republika, druhá Československá republika, Protektorát Čechy a Morava, poválečná léta (1945-1948) a období komunismu rozdělené podle platností jednotlivých československých ústav (1948-1960, 1960-1968 a 1968-1989). Každá kapitola je dále členěna na menší dílčí podkapitoly, které např. rozdělují období na menší časové celky, zabývají se veřejnou správou v jednotlivých částech republiky nebo konkrétní oblastí správy. Práce je doplněna o mapy, které dokládají členění území Československa v jednotlivých obdobích.
Public service of Czechoslovakia in 1918-1989
Keywords: Československo; národní výbory; samospráva; státní správa; veřejná správa; územně správní členění; Czechoslovakia; national committees; self-administration; state administration; public administration; territorial administrative division