Vybrané ekofyziologické charakteristiky nových invazivních škůdců v zemědělství. - Houfková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této práce bylo shrnout dostupné informace týkající se biologie a ekofyziologie o čtyřech invazivních druzích, které jsou považovány za významné škůdce v zemědělství. Byly vybrány následující druhy: Tuta absoluta, Epitrix spp., Ostrinia nubilalis a Diabrotica virgifera virgifera. Experimentální část práce probíhala na jednom z vybraných druhů - Diabrotica virgifera virgifera. Byl testován vliv teploty a fotoperiody na ukončení diapauzy vajíček v laboratoři. Také bylo porovnáváno přežívání dospělců na třech různých potravách.
Selected ecophysiological characteristics of the new invasive pests in agriculture.
Keywords: invazivní druhy; Tuta absoluta; Epitrix; Ostrinia nubilalis; Diabrotica virgifera virgifera; diapauza; invasive species; Tuta absoluta; Epitrix; Ostrinia nubilalis; Diabrotica virgifera virgifera; diapause