Práce s grafikou v LaTeXu - Bouček, Pavel (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce se zabývá prací sgrafikou v LaTeXu a v METAFONTu. Jsou zde uvedeny grafické formáty obrázků, které jsou vhodné a jejich možná úprava pro vkládání do LaTeXu. Dále je zde seznámení s programem METAFONT a jeho následné nastavení v operačním systému Linux (distribuce Ubuntu 8.04 LTS). Poté je zde vysvětleno a ukázáno na příkladech, jakými způsoby lze vytvářet obrázky (čtverec, obdélník, kružnice, elipsa aj.). Jako příloha této práce je sestaven z těchto jednotlivých obrázků jeden výsledný obrázek.
How to work with graphics in LaTeX
Keywords: grafika; vektorové obrázky; bitmapové (rastrové) obrázky; LaTeX; METAFONT; Linux; Ubuntu