Inteligentní elektroinstalace a použití mikrokontrolérů Atmel AVR - Volf, Jiří (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je seznámení a představení jednotlivých komponent a řídicích protokolů v systémech automatického řízení inteligentních domů. Práce je rozdělena do částí. V první části se zabývám všeobecným popisem a strukturou domovních automatizačních systémů, jejich dostupností a využitím v elektro-instalační praxi. Druhá část je zaměřena na protokol využívaný v infračervené oblasti RC5 a nejvíce využívaný protokol X10 PowerLine a jeho zpracování mikroprocesory AVR. Třetí část je zaměřena na praktickou konstrukci modulu s mikroprocesorem, který umožňuje vývoj a výuku uživatelských aplikací pro jádro automatizačního systému a rozšířit jej, tak o další možnosti komunikace, jako jsou ethernetové a WiFi sítě, případně mobilní sítě GSM.
The intelligent wiring and application of Atmel AVR microcontrollers
Keywords: domácí automatizace; mikroprocesor; protokol x10; protokol RC5; home automation; microcontroller; protocol x10; protocol RC5