Spiritualita v arteterapii - Kavková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce pojednává především o spiritualitě. Spiritualita je ústředním tématem, které tato práce zpracovává zejména ve vztahu s arteterapií. Pracuje s dalšími spojeními spirituality s terapiemi a pomáhajícími profesemi celkově. Hovoří o tématech jako jsou teologie, religionistika, víra v postmoderní době. Práce obsahuje dvě části, teoretická zpracovává a popisuje výše zmíněné, praktická část se snaží nahlédnout do hlubšího propojení spirituality a arteterapie prostřednictvím výtvarných artefaktů v podobě koláží, které jsou v práci interpretovány a popsány ve smyslu spojení se spiritualitou.
Spirituality in art therapy
Keywords: arteterapie; spiritualita; teologie; religionistika; víra v postmoderní době; psychologie náboženství; arttherapy; spirituality; theology; religionistics; spirituality in the postmodern times; psychology of religion