Analýza účetních výkazů ve vazbě na vykazování dle IFRS ve vybraném podniku - Ranglová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2011)
Základní myšlenkou práce je nahlédnout do výkaznictví francouzské společnosti, působící na území České Republiky, s cílem představit, analyzovat a zhodnotit její finanční výkazy sestavené v návaznosti na mezinárodní standardy účetního výkaznictví. V teoretické části práce je nastíněn nový směr harmonizace účetnictví, jeho historický vývoj v druhé polovině 20. století, dále tvorba účetních pravidel a jejich implementace v zákonodárném procesu na mezinárodní úrovni. Následuje seznámení se zásadami a předpoklady standardů, které pomohou čtenáři lépe pochopit praktickou pasáž práce. Práce pokračuje stručnou charakteristikou vybrané společnosti, nastíněním metodiky, postupů a činností souvisejících s přípravou účetní uzávěrky a závěrky, poslední kapitola je věnována detailnímu rozboru jednotlivých účetních výkazů.
Analysis of financial statements based on IFRS in chosen company
Keywords: Mezinárodní standardy účetního výkaznictví; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; výkaz o peněžních tocích; aktiva; závazky; vlastní kapitál; International financial reporting standards; balance sheet; profit & loss; cash flow; assets; liabilities; equity