E-commerce v hotelnictví - Nedorostová, Táňa (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se věnuje problematice e-commerce v hotelnictví v kontextu malých a středních hotelu v Jihočeském kraji. Hlavním cílem je příprava nástrojů a návrhy opatření pro využívání nástrojů e-commerce pro online prodej ubytovacích kapacit v konkrétním hotelu. V teoretické části jsou definovány pojmy spojené s oblastí cestovního ruchu, hotelnictví, marketingu, internetu, internetového marketingu a e-commerce. V praktické části jsou zhodnoceny výsledky dotazníkového šetření týkajícího se využivání e-commerce vybranými hotely v Jihočeském kraji. Dále následuje charakteristika a popis současného stavu ve vybraném hotelu, jeho srovnání s podobnými subjekty. Na základě zjištěných informací jsou v poslední části uvedena vhodná návrhová řešení.
E-commerce in hotel industry
Keywords: online destribuce; sociální média; hotel; online; prodej; e-commerce; slevové portály; online distribution; social media; hotel; online sale; metasearch engine; e-commerce