Kyberšikana u dětí základních škol - Hodná, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této práce je poukázat na specifika kyberšikany jako relativně mladé formy šikany, vymezení základních pojmů, účastníků, jako i prevence. Tomuto tématu je věnována teoretická část. Praktická část zjišťuje, zda mají žáci povědomí o rizicích Internetu či jaké jsou rozdíly ve zkušenostech žáků s kyberšikanou ve školách z rozdílných lokalit.
Cyberbullying among children of primary school
Keywords: kyberšikana; šikana; Internet; informační a komunikační technologie; prevence; cyberbullying; bullying; Internet; information and communication technologies; prevention