Možnosti využití Raspberry Pi ve výuce na základní škole - Dvořák, Michal (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá testováním výkonu, schopností a možností minipočí-tače Raspberry Pi 4 model B pro jeho využití ve výuce na základní škole. Raspberry Pi 4 model B je minipočítač od britské charitativní organizace Raspberry Pi Foun-dation, která jej vytvořila pro podporu výuky informatiky na školách. V teoretické části bakalářské práce jsou popsána témata jako jsou osobní počítač, operační sys-témy, hardware počítače, Raspberry Pi. Praktická část se zabývá testováním samot-ného minipočítače jeho průběhem a výsledky. Součástí praktické části jsou též vzoro-vé návody a aplikace, které by mohly být vhodné pro začlenění do výuky na základní škole. V práce se pak nalézá zhodnocení možností minipočítače Raspberry Pi 4 model B ve výuce na základní škole a k jakým účelům se naopak nehodí.
Possibilities of using computer Raspberry Pi in teaching at elementary school
Keywords: Raspberry Pi; Scratch; GPIO; ARM; Linux; Raspberry Pi; Scratch; GPIO; Linux