Změny hladiny krevního cukru v krvi v závislosti na druhu a intenzitě silového tréninku\\ - Halaburda, Josef (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce bylo sledování a záznam tréninkového zatížení (druh činnosti, zaměření činnosti a záznam fyziologické odezvy). Se zaměřením na fyziologickou odezvu v podobě změn hladiny krevního cukru. Výsledkem práce je zvolený druh zatížení spolu s fyziologickou odezvou změn hladiny krevního cukru. Naměřené hodnoty této fyziologické odezvy spolu s druhem pohybové aktivity mohou pomoci trenérům a učitelům v praxi odhadnout náročnost tréninkového procesu. Experimentální měření byla prováděna na skupině 4 testovaných objektů. \\
Changes of blood sugar during different types of intensive strength training\\
Keywords: glukóza; glykémie; silový trénink\\; glukose; glukose level (glykemie); power training\\