Fyzicko-geografické zajímavosti Moravy a Slezska ve výuce prvouky a přírodovědy na I. stupni ZŠ - Langová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá metodikou výuky fyzicko-geografických zajímavostí Moravy a Slezska. Hlavní část práce tvoří návrh vlastního souboru didaktického materiálu - učebního textu, pracovních listů a metodické příručky pro učitele, zaměřené na fyzicko-geografické zajímavosti nacházejících se na území Moravy a Slezska. Součástí práce je teoretická část, zpracovaná s pomocí odborné literatury, která byla východiskem pro tvorbu didaktického materiálu. Pozn. Součástí diplomové práce je učebnice, pracovní listy a metodická příručka pro učitele. K dispozici jsou na přiloženém cd v diplomové práci.
Physical-geographical interests of Moravia and Silesia in the education of prvouka and science at junior school teaching
Keywords: fyzicko-geografické zajímavosti; didaktika; Morava; Slezsko; učebnice; pracovní listy; metodická příručka pro učitele; physical-geographical interests; didactics; Moravia; Silesia; textbook; worksheets; methodical handbook for teachers