Spokojenost zaměstnanců a mzdový systém podniku - Nezvedová, Marie (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá spokojeností zaměstnanců a mzdovým systém podniku. Spokojenost zaměstnanců je v dnešní době nízké nezaměstnanosti velice důležité téma. Situace fluktuace zaměstnanců vyžaduje, aby se zaměstnavatelé důkladně věnovali spokojenosti zaměstnanců, protože odchod zaměstnance znamená zvýšení nákladů pro podnik. Práce je zaměřena na problematiku mzdového systému a řízení lidských zdrojů, která souvisí s motivací, stimulací a spokojeností zaměstnanců. Systém odměňování je analyzován ve vybrané společnosti. Hlavním cílem práce je zhodnotit vazbu mezi spokojeností zaměstnanců a aplikovaným mzdovým systémem ve vybraném podniku. Hodnocení je provedeno pomocí dotazníkového šetření. Na základě zjištěných údajů jsou navrhnuty opatření ke zlepšení současné situace v podniku.
Employee Satisfaction and the Wage System of the Company
Keywords: mzda; systém odměňování; zaměstnanecké benefity; pracovní prostředí; wage; remuneration system; employee benefits; working environment