Monitorování účasti mládeže ve věku 9 - 11 let ve sportu a pohybové aktivitě v horských oblastech Jihočeského kraje\\ - Fuksová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce informuje o životním stylu dívek a chlapců zkoumané věkové skupiny (9 - 11 let) na Šumavě a v podhůří Šumavy. Výzkumu se zúčastnilo 249 probandů, z toho 110 dívek a 139 chlapců. Dotazníkovou formou byla zjištěna účast ve sportech a preferované volno-časové aktivity. Při testování fyzické zdatnosti byly použity motorické testy z baterie Unifit-test (6-60): skok daleký z místa, leh-sed, člunkový běh, vytrvalostní běh. Předmětem somatického měření byla: váha, výška, součet tří kožních řas. Výsledky práce jsou uvedeny v grafech a tabulkách.
Monitoring youth aged 9 - 11 participation in sport and motor activity in the mountain region of Southern Bohemia
Keywords: Sportovní aktivita; pohybové schopnosti; životní styl; Šumava; mladší školní věk; Unifit-test (6-60).; Sports activity; motor abilities; lifestyle; Bohemian Forest junior school age; Unifit-test (6-60).