Výuka geomorfologie na základní škole - Tuhá, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Téma diplomové práce je Výuka geomorfologie na základní škole. Práce se konkrétně zabývá vytvořením alternativního učebního materiálu geomorfologie pro výuku na základní škole s využitím v hodinách zeměpisu, zeměpisných seminářích, zájmových kroužcích i jako inspirace a zdroj informací pro učitele. Práce vychází z Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání, a to ze vzdělávací oblasti ,,Člověk a příroda", z tématických okruhů ,,Přírodní obraz Země", ,,Životní prostředí" a ,,Terénní geografická výuka, praxe a aplikace". Učební materiál je rozdělen na textovou část, pracovní listy a řešení pracovních listů. Součástí diplomové práce je také analýza a hodnocení učebnic zeměpisu určených pro 2. stupeň základních škol podle stanovených kritérií. Hodnocenými kritérii jsou kvalita zpracování geomorfologické náplně učiva a struktury učebnic.
The Geomorphology Teaching at Primary Schools
Keywords: geomorfologie; učební materiál; pracovní listy; geomorphology; teaching material; worksheets