Analýza cen bytů za období 2005 - 2010 - Machartová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce je zaznamenat a zanalyzovat pohyb cen bytů za období 2005 ? 2010 ve vybraných městech. Předmětem literární rešerše je především vysvětlení základních pojmů, metodika oceňování bytů a faktory ovlivňující cenu bytu, které určuje jak vyhláška, tak i tržní metody oceňování uvedené v aktuální odborné literatuře. Před vlastní prací jsem si stanovila metodický postup, skládající se z určení jednotlivých charakteristik zvolených lokalit, analýzy trhu ve zvoleném segmentu, metodiku získání cen v určeném období a způsoby vyhodnocení získaných dat. Výzkum jsem opřela o vlastní zkušenosti z realitního trhu. Tato praxe mi umožnila sledovat pohyb cen bytů. Zaměřila jsem se na situaci měst Prachatice, Vimperk a Volary. V závěru jsem se snažila vytipovat faktory, které ceny bytů z dlouhodobého hlediska ovlivňovaly, s důrazem na vliv ekonomické krize.
The flat price analysis 2005 - 2010
Keywords: analýza trhu; vývoj cen; oceňování; nemovitosti; market analysis; real estate; evaluation; price development