Využití dřevoplynu pro pohon pracovních strojů - Šedivý, Petr (Jihočeská univerzita, 2015)
Autor se věnuje možnosti využití dřevní štěpky jako paliva traktorů a pracovních strojů v zemědělství a souvisejících oborech, s cílem zvýšení soběstačnosti a dosažení uhlíkové neutrality. Práce porovnává dřevo a konvenční motorová paliva ve skutečném provozu. Součástí práce je návrh funkčního zařízení o výkonu 5 10 kW.
Modifications of machinery and equipment for wood gas drive
Keywords: Generátor dřevoplynu; spalovací motory; úprava plynu; přestavby strojů.; Woodgas generator; IC engines; condition of woodgas; rebuild of work machines.