CSS preprocesory - Jinda, Martin (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce je zpracovat a popsat problematiku CSS preprocesorů při tvorbě webového rozhraní. V rámci práce představím, jak efektivně vytvořit webové stránky pomocí těchto velmi užitečných nástrojů, jež preprocesory obsahují. CSS preprocesory umožňují dynamické programování, jedná se o dynamický jazyk DSL (Dynamic Stylesheet language) který se blíží více programování. Výhodou oproti standardnímu psaní stylových předpisů je přínos v objektově orientovaném zápisu kódu. Zde lze používat také matematické binární operace (násobení, dělení, sčítání a odčítání). V rámci práce bude vytvořen dotazníkový průzkum zaměřený na aktuální rozšíření CSS preprocesorů mezi internetové agentury zabývající se tvorbou webových stránek a odbornou veřejností v České republice.
CSS preprocessors
Keywords: CSS; preprocesor; webová stránka; LESS; SASS; Stylus; CSS; preprocesor; web page; LESS; SASS; Stylus